Emil i detektivi free download. Emil i detektivi lektira, Erich Kästner

Emil i detektivi free download Rating: 6,7/10 251 reviews

Erich Kaestner

emil i detektivi free download

Otisavsi do zahoda, neviden ni od koga, Emil u ovratniku kaputica pronade iglu, njome probode podstavu odijela i novcanice te tako »ušije« novac u unutrasnji dzep svoga kaputica. No Emila u vlaku uspava suputnik Max Grundeis J. Emil je svim silama nastojao ostati budan. Razmišljajuci što mu je dalje činiti, Emil je usredotočeno zurio na terasu, ne primječujući ništa drugo. Velika želja mu je bila da postane učitelj, no bavio se književnošću i novinarstvom. S njima je i Emilova i Ponina baka.

Next

Emil I Detektivi Knjiga Pdf 499

emil i detektivi free download

Tvorac je velikih ideja i od velike je pomoći za vrijeme detektivske potjere. Kasnije se saznaje da je to Gustav, djecak s trubom u dzepu. Ima malo više od deset godina što saznajemo kada se spominje da pohađa realku. Majka dolazi u Berlin i svi zajedno prisustvuju proslavi priređenoj u čast sretnog završetka. Vrsta djela: realistični roman Vrijeme radnje: ljeto devedesete godine prošlog stoljeća Mjesto radnje: Neustadt i Berlin ulice, vlakovi, tramvaji, perivoji, kavane… Tema djela: pronalazak lopova koji je Emilu ukrao novce Ideja djea: uz pomoć dobronamjernih prijatelja sve se može riješiti Kratak sadržaj Emil je marljiv i radišan učenik, najbolji u razredu. Živi s majkom koja je frizerka.


Next

eLektire

emil i detektivi free download

Emila su podigli i on je vojvodi nacrtao brkove i obojio nos. Sada na dogovorenoj postaji baka i Poni Hiitchen Heimbold bezuspjesno cekaju Emila. Kad je čovjek s krutim šeširom izišao iz hotela i napravio dvadesetak koraka, našao se opkoljen čoporom djece. Odjuri i za desetak minuta vrati se sa skupinom od barem dva tuceta djecaka kojima je u meduvremenu prepricao Emilove nezgode. Posao detektivskog društva se nastavlja. Tu je Emil doceka, izgrli i izljubi. Teško je naći knjigu koja bi joj bila slična.

Next

hurdstoremet

emil i detektivi free download

Ono pokazuje da djetinjstvo kao takvo donosi mnogo uzbuđenja, pa mu i ne trebaju mistična bića da bi bilo jedna velika avantura. Dva je dana čućao kraj telefona dok su ostali uživali trčkarajući naokolo. A Emil doda kako bi trebalo pozvati i njegovu mamu. Profesor utanacuje sastanak za osam sati ujutro i raspusta sve sluzbe na pocinak. Kako prati svog sumnjivca, Emil susreće dječaka pod imenom Gustav. U postaji načelnik policije vraća Emilu novac, stižu i novinari kojima načelnik i Emil ispričaju sve pojedinosti potjere. Živi u Berlinu i stalno se vozi na svom malom biciklu.

Next

Lektirko Prepričana Lektira za Osnovnu Školu

emil i detektivi free download

Odmah je postala veliki kazališni hit iz kojega je nastao jednako uspješan film Krste Papića dvije godine kasnije. Poni Hütchen - Bila je Emilova sestrična i bila je dobra prema njemu, štitila ga je. Trazio je strojovodu, a ugledao - kruti sesir! I uvrebao ga kad je izlazio iz sobe. Njegov stan je središte u koje se slijevaju sve dojave i dalje prosljeđuju prema potrebi. Detektivi su se okupili u osam sati, kako je bilo dogovoreno. Kvalitete posjeduju svi, baš kao i mane koje je također bitno dobro iskoristiti. Emil konacno stize do odredista.

Next

Emil i detektivi

emil i detektivi free download

Emil priznaje zašto se nije usudio odmah u početku zvati policajca: zbog obojenog spomenika i straha da će ga stoga uhititi. Gustav je specifičan po tome što ima trubu u džepu i kao lik predstavljan je u potpoglavlju romana. Emil zanijemio, ostali odusevljeni, osobito Poni. To je Emilova kuzina Poni Hiitchen koja je bila primila Emilovu poruku i odmah odlucila iskrasti se iz kuce te doci pogledati druzinu. Sastoji se od triju dijelova — Pakla, Čistilišta, Raja, a obuhvaća ukupno stotinu pjevanja u rimovanim jedanaesteračkim tercinama. Emil kaže: Jer, znaš, nama se čini da je sva ta galama što ju prave oko nas, prilično glupa.

Next

Lektirko Prepričana Lektira za Osnovnu Školu

emil i detektivi free download

Naslovnog junaka tumači daroviti Tobias Retzlaff Spuk am Tor der Zeit koji bi se lako mogao premetnuti u veliku glumačku zvijezdu, baš kao i njegova vršnjakinja, simpatična Anja Sommavilla u ulozi Pony. Putem do kolodvora majka ga obasipa silnim savjetima. Poruku dobiva njegova sestrična Poni te se kratko pridružuje društvo, a nakon toga odlazi nazad kući govoreći kako ovakav posao nije primjeren za djevojčicu. Emil nosi sto četrdeset maraka: sto dvadeset koje majka salje kao pripomoć baki, a dvadeset je za Emila. Emil preda baki njezinih sto dvadeset maraka.

Next

Emil i detektivi • Film • TvProfil

emil i detektivi free download

Roman počinje potpoglavljem u kojem je opisano zašto se radnja romana događa u gradu i bavi se životom gradske djece umjesto da se bavi neobičnim likovima i dalekim putovanjima, što je neobično za dječje romane vremena u kojem je ovaj objavljen. Ulazi u banku i vadi Emilove ukradene novčanice, a svi primjećuju kako su one probodene iglom jer ih je Emil tako bio sakrio u jaknu. Žive siromašno pa je majka primorana puno raditi. Najedanput mu za ledima zestoko zatrubi! Simona Hamer, Ajda Valcl Stage manager: Family Emil goes to Berlin to see his grandmother with a large amount of money and This engaging film emil i detektivi a German children's classic of the s and. Vlak iz Neustadta je stigao, ali Emil iz Neustadta nije. Gdje god se pojavi, tamo vlada dobro raspoloženje. Njegov stan je srediste u koje se slijevaju sve dojave i dalje prosljeduju prema potrebi.

Next