Ne gledaj mi u pijat film download. Ne gledaj mi u pijat • Film • TvProfil

Ne gledaj mi u pijat film download Rating: 9,5/10 160 reviews

Ne gledaj mi u pijat / utorak 14.05.2019.

ne gledaj mi u pijat film download

Dovedena do ruba, počinje iskušavati svoje granice. Dapače, Šibenik na ekranu nikad nije pokazan neuglednijim. Glavnu ulogu nosi Mia Petričević, diplomirana arhitektica koja je ulogu prihvatila iz znatiželje, a uz nju glume i Zlatko Burić i Nikša Butijer te poznata kazališna glumica i spisateljica Arijana Čulina kojoj je ovo debitantska uloga na filmu. Prostori filma su prostori ulica zagušenih neonskim firmama, prostori betonskih novogradnji spaljenih na suncu, kadriranje je uvijek usko tako da vam se stalno čini da likovima fali prostora: stambenog, životnog, socijalnog. Marijana sad jedina zarađuje, no to baš nimalo ne mijenja njen status podložnice. Iste godine Hana Jušić na Međunarodnom festivalu u Veneciji dobiva ugledno priznanje Fedeora za najbolji europski film.

Next

‘Ne gledaj mi u pijat’ u kinima od 17. studenog

ne gledaj mi u pijat film download

Pogotovo kad redateljica inzistira na nekim nimalo ugodnim detaljima, koje baca u lice gledatelju, kao promjenu tampona, ili pelena svojih junaka. Hrvatski filmovi bez šanse u Cannesu Oba filma tretiraju isti problem, bave se disfunkcionalnom ne baš simpatičnom obitelji. Nakon što dominantni otac doživi moždani udar, ulogu nove glave obitelji preuzima kćerka Marijana. Then her controlling father has a stroke and is left completely bedridden, and Marijana takes his place as head of the clan. Neugledni su njihovi kupaći kostimi, nije lijepa ni ta betonska plaža, ručnici koje nose sa sobom također su isprani i ružni… Članovi obitelji razgovaraju, a komunikacije nema. Shvatite najednom da se film ne događa u nekom zakrčenom trećesvjetskom megalopolisu, nego u jednom od najljepših gradova koji postoje.

Next

‘Ne gledaj mi u pijat’ u kinima od 17. studenog

ne gledaj mi u pijat film download

Više nema kopanja i polja, nema više rata, a industrija je propala. Redateljica te snimateljica s kojom stalno surađuje Jana Plećaš sustavno izbjegavaju bedekerski, povijesni Šibenik. Za jednu 24-godišnjakinju vrlo čudan život, na koji junakinja očito pristaje, jer mogla bi sa svojim primanjem iznajmiti neki manji stan i živjeti sama. Ništa u ovom filmu nije my cup of tea, ali na kraju, moram priznati da je Hana Jušić snimila fantastičan film i da je danas definitivno prva redateljica u Hrvatskoj i regiji. Kada stvari postanu nepodnošljivima, ona počinje iskušavati svoje osobne granice kroz susrete s nepoznatim muškarcima: ovaj, za nju nov, okus slobode navodi je da granice pomiče još dalje.

Next

Filmu „Ne gledaj mi u pijat” posebno priznanje u Varšavi

ne gledaj mi u pijat film download

Dobro funkcioniraju i Karla Brbić u efektnoj ulozi Marijanine školske kolegice, te Bruna Bebić, Marijana Mikulić i Daria Lorenci Flatz u efektnim epizodama kolegica i šefice iz laboratorija. Orijaš koji je natkriljivao sve u kući padne nemoćan u krevet, a kućna se dinamika stubokom mijenja. Sve to tako ide dok jednog dana otac ne dobije moždani udar. Jedna od članova obitelji jest i djevojka Marijana, središnji lik filma, traži spas odlazeći od kuće za novim iskustvima i traženjem slobode. Naslov: Ne gledaj mi u pijat Žanr: Drama Godina: 2016 Ocena: 7. Ona je netipična mlada osoba, nije prisutna na društvenim mrežama, nema mobitel, ne izlazi na mjesta na koje izlaze mladi, ne ide u kino, ništa ne čita, ne gleda serije… Ona autistično živi u nekom svom svijetu.

Next

Pogledao sam ‘Ne gledaj mi u pijat’ i potpuno mi je jasno zašto se o njemu toliko pričalo; film je fantastičan

ne gledaj mi u pijat film download

Volio bih da Čulina nastavi dobivati nove filmske prilike, jer tek danas, u naponu zrelosti, može dati najbolje od sebe. Mia Petričević, Zlatko Burić, Arijana Čulina i Nikša Butijer su perfektan ensemble cast. Junakinja filma je Marijana Petković Mia Petričević , čija se svakodnevica vrti isključivo oko njene obitelji. Snimila je film o svom gradu, kojeg očito ne voli, nijedan kadar u filmu nije lijep. Konce tiranije preuzima glupa i lijena mater, pa se pred nama otvara tipično mediteranski sociokulturni fenomen.

Next

Ne gledaj mi u pijat

ne gledaj mi u pijat film download

Ista količina prirodnosti, uživljenosti, ulaženje u kožu lika kojeg tumači učinila je Petričević doista genijalnim odabirom za ovu tešku ulogu. Fascinantno osmišljeni i prikazani likovi Jušićkini likovi redateljica potpisuje i scenarij fascinantno su osmišljeni. Glumci su Jušić stostruko vratili povjerenje To povjerenje koje im je mlada redateljica ukazala, glumci su vratili stostruko. Ona do tri radi kao medicinska sestra u bolničkom laboratoriju, a od tri mora trpjeti jacovittijevsku obitelj i oca diktatora. Međutim, riječ je o filmu koji se perfektno uklapa u puno toga što se danas događa u svjetskom filmu. Film Hane Jušić neće biti jako popularan.

Next

Ne gledaj mi u pijat

ne gledaj mi u pijat film download

Glavna četvorka čini savršen ensemble cast A to koliko kostimografija sjajno podcrtava karaktere, rijetko je viđeno u posljednje vrijeme na našem filmu, stoga bravo i za kostimografkinju Katarinu Pilić te vrsnog montažera Jana Klemschea. Zanimljivo je kako Jušić u filmu tretira mjesto radnje - Šibenik. Dani autora Giornate degli autori 2016. Ima neku skrivenu toplinu, u nekim kadrovima je čak i klasično lijepa. Nagrađivani film mlade hrvatske redateljice Hane Jušić 17.

Next

Filmu „Ne gledaj mi u pijat” posebno priznanje u Varšavi

ne gledaj mi u pijat film download

Uloga Mije Petričević, arhitektice koja samo zbog velikog izazova i znatiželje, debitira na velikom ekranu, uistinu me podsjetila na Frajticu. Mostri u Veneciji, koja počinje 31. Soon, she is working two jobs to keep everything afloat, while her mother and disabled brother do their best to scupper the ship. Glavna glumica ovdje se nosi s oba zadatka koja se obično smatraju nesavladivim za naturščike: dosta dijaloga te scenskom transformacijom. Film bez lijepog kadra U njemu nema svjetla, stalno su spuštene rolete, u kojemu svi objeduju za malim stolom, u kojem svi spavaju u istoj sobi, a noge im dodiruju glave. Kod Hane Jušić pakao nisu drugi, pakao su ukućani. Sa svojom smjesom hiperrealizma u sadržaju, ali i crtom zanimljive vizualne stilizacije, Jušićkin film perfektno je suvremen.

Next

Pogledao sam ‘Ne gledaj mi u pijat’ i potpuno mi je jasno zašto se o njemu toliko pričalo; film je fantastičan

ne gledaj mi u pijat film download

Kao da redateljica hoće reći: što ja - ili barem moji likovi - imam od tih katedrala i trgova, kalendarskih veduta i hipsterskih barova? Arijana Čulina je gotovo neprepoznatljiva, čak i fizički, te perfektno izabrana za lik koji u čitavom filmu najviše volite mrziti. Butijer briljantno ocrtava zahtjevni karakter, koji je na skliskom rubu da pređe u afektiranu karikaturu, no on fino zaobilazi tu zamku i gotovo bolno iskreno brani svoj lik do samog kraja. They live on top of one another in a tiny apartment, driving one another crazy. Šibenik Hane Jušić svijet je u kojem muškarci zapravo ne služe baš ničemu. Tu je ponovno sve odbojno, neprivlačno i hladno.


Next

‘Ne gledaj mi u pijat’ u kinima od 17. studenog

ne gledaj mi u pijat film download

Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji. Pravilnik upotrebi kolačića Portal Telegram. Then her controlling father has a. Dok bulumenta muškaraca u Jušićkinu filmu niti može niti hoće išta raditi, junakinja Marijana nakon osam sati u laboratoriju ide u Zablaće čistiti vikendice. Hrvatska premijera filma održat će se u sklopu natjecateljskog programa , za nešto manje od mjesec dana. Riječ je o briljantnom zadnjem kadru, fenomenalnoj globalnoj metafori: svi se saftamo u istoj kaši iz koje se ne da pobjeći.

Next