Bit ćemo prvaci sveta download. Bit ćemo prvaci svijeta (Bićemo prvaci sveta, 2015)

Bit ćemo prvaci sveta download Rating: 8,4/10 1281 reviews

Film Bit ćemo prvaci svijeta

bit ćemo prvaci sveta download

To je zamka koju niti jedan autor niti jednog regionalnog filma koji se bavi nekim prošlim vremenima — pričao on o košarci, glazbi, hrani, turizmu ili nečem desetom — ne može izbjeći. Riječ je o filmovima koji nude novu mitologiju, neutralniju od ratova i političkih previranja i prihvatljiviju široj publici, sa dodatnim šarmom nostalgije za sretnijim vremenima. U priči oko utakmice nema puno toga za analizu. Međutim, zasmetalo ga je nešto sasvim drugo. Stječe se dojam kao da su scenaristi Nebojša Romčević, Gordan Mihić i Ognjen Sviličić svoje djelove scenarija pisali odvojeno, bez međusobnih konzultacija, a redatelj Darko Bajić ga čita bez ikakve želje za inovativnošću. A to je nešto što mi ovdje u Hrvatskoj baš i ne volimo čuti.

Next

Mirko Novosel otvoreno o filmu; znate li što ga je zasmetalo?

bit ćemo prvaci sveta download

Film je smješten u dva različita vremenska perioda, u sadašnjem i u sjećanjima Nebojše Popovića. Priča o četiri pionira koji su osnovali jugoslavensku školu košarke. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Pobjeda nad Amerikancima je puno više od sportske pobjede. Naravno, povijest ovoj priči daje gorak okus uzaludnosti.

Next

Bicemo prvaci sveta

bit ćemo prvaci sveta download

Bilo mi je drago prisjetiti se nekih likova s kojima su mi se svojedobno ukrstili ili ukrštali životni putevi, sam sa sobom sam još jednom odao počast onima među njima koji više nisu s nama. Ovdje se svakako može govoriti o formuli, i to oprobanoj i tek minimalno variranoj. Uslovi korišćenja i autorska prava Portal Na vidiku je sajt koji prikazuje video snimke, igrice i ostali zabavan sadržaj. Da bismo bili mali, loši, ružni i neuspješni? Centralni događaj finalna je utakmica na Svjetskom prvenstvu u Ljubljani 1970. Jugoslavenskoj reprezentaciji je iz vrhuške bilo zabranjeno da igra protiv Frankove fašističke Španjolske. Najbolji igrač Jugoslavije, legendarni Radivoj Korać Dejan Dedić , poginuo je godinu dana prije utakmice, a glavni igrač i kapetan tima, Ivo Daneu Jure Henigman , je povrijeđen, tako da su nositelji igre mlađi igrači poput Petra Skansija Robert Kurbaša , Kreši­mira Ćosića Krešimir Petar Ćosić i Nikole Plećaša Goran Bogdan koji će kasnije biti asovi međunarodne košarke. Ekonomista je po zanimanju, a trenutno je zaposlen kao novinar, s petnaestogodišnjim stažem u različitim hrvatskim medijima.

Next

U kina stiže film 'Bit ćemo prvaci'

bit ćemo prvaci sveta download

Priča počinje sa Drugim svjetskim ratom i nastavlja se u komunističkoj državi u kojoj jedino u košarci četvorica prija­telja pronalaze mjesto lišeno politike. Najbolji igrač Jugoslavije, legendarni Radivoj Korać, poginuo je godinu dana prije utakmice, a glavni igrač i kapetan tima, Ivo Daneu, je povrijeđen, tako da su nositelji igre mlađi igrači koji će kasnije biti asovi međunarodne košarke. Jugoslavija trijumfira u ekstazi zajedništva i patriotizma. Postavlja se logično pitanje zašto je taj film uopće snimljen. Bilo mi je ugodno vidjeti drage mi ljude, malo s njima porazgovarati, bilo mi je drago zagrliti Svetog Nikolu i Sergeja Trifunovića. Srećom, makar se ne igra na kartu međunacionalnih sukoba kao nakratko u Montevideu, u pitanju je ipak široka koprodukcija za tržište cijele bivše Jugoslavije, ali je povijesna slika blago rečeno iskrivljena. Kroz portret glavnog lika Nebojše Popovića pratimo životni put entuzijasta koji su svojim profesionalizmom, idejama i naporima ostvarili svoj san — prvu zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu, uz ogromnu pomoć istomišljenika iz svih krajeva bivše zemlje.

Next

We Will Be the World Champions (2015)

bit ćemo prvaci sveta download

U ostalim ulogoma su glumci iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije: Leon Lučev, Sergej Trifunović, Iva Babić, Nebojša Dugalić, Nina Janković, Tamara Dragičević, Stefan Kapičić, Jure Henigman, Goran Bogdan, Radovan Vujović, Toni Mihajlovski, Robert Kurbaša, Krešimir Petar Ćosić, Igor Kovač, Matko Knešaurek i drugi. Po meni bolji naziv bio bi 'Priča Nebojše Popovića i zlatu iz 1970. U kontekstu bivše Jugoslavije i svih država koje su nastale njenim raspadom, košarka bi trebala biti najznačajniji sport. U Montevideu ona je bila prije svega beogradska i srbijanska, dok Prvaci sliku neizbježno šire na jugoslavensku. Likovi će se, dakle, udvarati djevojkama, ići na igranke, ženiti, napredovati u službi i sve vrijeme raditi na razvoju košarke, što će nam donijeti nekoliko atraktivnih kadrova i scena, uglavnom vezanih za ne-jugoslavenske lokacije, ali ništa više od toga.

Next

BIT ĆEMO PRVACI SVIJETA U koš, u koš, za narod svoj > Slobodna Dalmacija

bit ćemo prvaci sveta download

The football version had it's issues but it had an overall better script,acting and directing,this one is just a pale attempt to copy that. I silno mi je žao što nikome s kime se družim ne mogu preporučiti da ode pogledati Bit ćemo prvaci svijeta — jednostavno mi manjka argumenata. Doduše, nevina, pa i naivna vjera u ideale postratne socijalističke Jugoslavije šezdesetih opstoji u Bajićevu kadru da se film može nasloniti na tiražni spomenuti trend. Predsjednik Tito Lazar Ristovski je zadovoljan. Ponovo počinjem pisati tekst a da ne znam kuda će me tok misli odvesti… No, nakon zagrebačke premijere filma Bit ćemo prvaci svijeta, koji je i na redovitom repertoaru, moram nešto o tome napisati, osjećam potrebu.

Next

Bit ćemo prvaci svijeta (Bićemo prvaci sveta, 2015)

bit ćemo prvaci sveta download

Rečenica je od dvostrukog značaja. Mogu se sjetiti samo jednog filma o sportu koji me fascinirao — Razjareni bik Martina Scorsesea, sa svim onim ludostima i transformacijama Roberta De Nira u ulozi Jakea LaMotte, meni je u top 10 svih vremena. Moram još reći kako je Nebojša Popović koji se oženio za igračicom Lokomotive Macom koju dobro poznajem, bio fantastični košarkaški djelatnik i uz to dobar igrač', kazao je za tportal. Bit ćemo prvaci svijeta je srpski film iz 2015. Čini se da glumci koji igraju reprezentativce nisu savladali vještinu košarke i da je Sergej Trifunović jedini na mjestu u ulozi trenera. Kroz sjećanja Nebojše Petrovića Strahinja Blažić pratimo nastanak Jugoslavenske škole košarke čiji su članova najzaslužniji za razvoj ovog sporta u Evropi, a kroz aktualna događanja njezin prvi uspjeh - pobjedu nad Amerikancima koja je cijelu zemlju bacila u ekstazu. Ukoliko ima snimaka za koje smatrate da krše autorska prava molimo vas da se obratite sajtovima na kojima se hostuju takvi snimci i prijavite ih kako bi isti bili uklonjeni.

Next

Bit ćemo prvaci svijeta • Film • TvProfil

bit ćemo prvaci sveta download

Svaki neprikladan snimak možete prijaviti i na kontakt stranici portala i nakon provere on će biti uklonjen iz baze našeg sajta ali će i dalje biti dostupan na drugim sajtovima, sve dok se potpuno ne ukloni sa servera, npr. Međutim, u našim krajevima je, uprkos nedostatku opipljivih vrhunskih rezultata dva polufinala na svjetskim, jedno finale europskog prvenstva , u centru pažnje nogomet, pa je on dobio i više filmova koji ga slave. S osam godina nisam mogao znati koliko je važno to što se tada događalo, ali sam vrlo brzo, i sam počinjući igrati košarku, pohvatao konce. Ove internetske stranice koriste kolačiće tzv. Veći, bolji, ljepši i uspješniji Moja je supruga, kao i sve supruge ovog svijeta, povremeno izuzetno lucidna. Jugoslavija trijumfira, u ekstazi zajedništva i patriotizma. Bez obzira na to što se, uz malo drugačiji tijek povijesti, moglo skandirati i Au-stro-ugar-ska-au-stro-ugar-ska… pa takvo skandiranje možda ne bi bilo baš toliko iritantno.

Next

Bit ćemo prvaci svijeta • Film • TvProfil

bit ćemo prvaci sveta download

Bajić je, nadalje, uzeo glumce iz svih država, hrvatske Leon Lučev, Iva Babić, Goran Bogdan, Igor Kovač, Robert Kurbaša. Bićemo prvaci sveta je priča o četiri pionira koji su osnovali Jugoslovensku školu košarke i koji su zaslužni za razvoj ovog sporta u Evropi — Nebojša Popović glumi Strahinja Blažić , Borisav Stanković glumi Aleksandar Radojičić , Radomir Šaper glumi Miloš Biković i Aleksandar Nikolić glumi Marko Janketić Odgojen sam — i sportski i civilizacijski — u vremenu u kojem su se prethodnici poštovali, pa tako i ja silno poštujem ljude koji su mi, posredno, omogućili da se i ja bavim košarkom na najvišoj mogućoj razini. Iskreno govoreći, oba Montevideo filma su daleko od savršenstva, ali Bit ćemo prvaci svijeta je još za klasu ispod i čini se kao bezidejni, reciklirani materijal. Ovu nevjerojatnu stvarnu priču o nestvarnim ljudima režirao je Darko Ba­jić, scenarij je napisao Nebojša Romčević u suradnji s Gordanom Mihićem i Ognjenom Sviličićem, a po ideji Zvonimira Šimuneca. Zoran Čutura Zoran Čutura je poznati bivši košarkaš. Filmski Festival Herceg Novi — Montenegro Film Festival 2015. .

Next

nije više Film na dan: Bićemo prvaci sveta

bit ćemo prvaci sveta download

Scena iz film Bit ćemo prvaci svijeta — košarkaška reprezentacija Jugoslavije S dva klika mišem saznat ćete o čemu se u filmu radi, ali čisto zbog boljeg razumijevanja moram evidentirati: Bit ćemo prvaci svijeta je priča o nastanku sjajne košarke vjerojatno najboljeg jugoslavenskog proizvoda svih vremena na ovim prostorima, od samih početaka ranih pedesetih, do osvajanja prve zlatne medalje ikada na Svjetskom prvenstvu u Ljubljani 1970. I tu onda dolazimo do određenih problema iz naše, hrvatske perspektive, i do mog posebnog zanimanja za odziv gledatelja. Bit ćemo prvaci svijeta sa Montevideom dijeli produkcijsku kuću Intermedia Network, određeni dio glumačke postave, tematiku neočekivanog sportskog uspjeha, a zajednički je i inspirator projekta, sportski novinar Zvonimir Šimunec. The movie is mostly poorly acted especially by the younger actors which make the supposed lighthearted moments annoyingly stupid while making the dramatic moments comical. Učinilo mi se i da pljesak po završetku projekcije nije bio baš nešto, učinilo mi se da je u tom pljesku bilo više kurtoazije nego iskrenosti. Ovu nevjerojatnu stvarnu priču o nestvarnim ljudima režirao je Darko Bajić, scenarij je napisao Nebojša Romčević u suradnji s Gordanom Mihićem i Ognjenom Sviličićem, a po ideji Zvonimira Šimuneca. Centralni događaj finalna je utakmica na Svjetskom prvenstvu u Ljubljani 1970.

Next